Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zmagovalni predstavitveni film Boštjana Volka, vabljeni k glasovanju za nagrado po izboru občinstva

Predstavitveni film Boštjana Volka, Evropskega mladega chefa 2023, zmagal v kategoriji  ”mladi kuharski ambasadorji ” na filmskem festivalu Food Film Menu 2024. Zanj lahko glasujete tudi za nagrado občinstva!

Zmagovalni predstavitveni film Boštjana Volka, vabljeni k glasovanju za nagrado po izboru občinstva

 

Na tekmovanju Food  Film Menu 2024, ki ga organizira Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT, je v kategorij ”mladi kuharski ambasadorji ”po mnenju žirije zmagal kratki predstavitveni film mladega slovenskega chefa, Boštjana Volka. Njegov promocijski video poudarja pomen kratkih dobaviteljskih verig, ki temeljijo na tradicionalni pridelavi hrane in ohranjanju lokalnih samooskrbnih veščin.

Med 7. in 14. septembrom pa za film lahko glasujete tudi za nagrado po izboru občinstva. Svoj glas oddajte na

POVEZAVI

Mednarodna žirija strokovnjakov iz prehranskega in filmskega sektorja je izbrala 14 najboljših filmov za katere lahko glasujete med 7. in 14. septembrom.

1., 2. in 3. strokovna nagrada ter najljubši film javnosti bodo uradno razglašeni na podelitvi nagrad, ki bo organizirana v okviru Terres Travel Festivala (Tortosa, Katalonija, Španija) 21. septembra 2024, kjer bodo vsi zmagovalci v posameznih kategorijah predvajani mednarodni publiki, njihovi filmi pa ponujeni kot meni filmskim festivalom po vsem svetu.

Chef Boštjan Volk je zmagovalec tekmovanja mladih kuharskih mojstrov iz Evrope 2023, ki je potekalo pod okriljem Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT. Mednarodno žirijo, ki ji je predsedoval z dvema Michelinovima zvezdicama in zeleno Michelinovo zvezdico odlikovani chef Alexandre Gauthier, je prepričal z jedjo “Honey Hug” oz. medeni objem ter postal European Young Chef za leto 2023. Boštjan Volk prihaja iz okolice Velenja in je diplomant VSGT Maribor, ki se ves čas dokazuje z raznolikimi strokovnimi izzivi. Med drugim je aktivni član slovenske kuharske reprezentance ter sodelavec pri kulinarični produkciji oddaje Masterchef Slovenija. Za tekmovanje EYCA se je pripravljal ob mentorstvu slaščičarskega mojstra Karima Merdjadi. Na letšnjem tekmovanju European Young chef award bo sodeloval kot prvi slovenski sodnik.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska