Na tekmovanju Food Film Menu 2024, ki ga organizira Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT, je v kategorij ”mladi kuharski ambasadorji ”po mnenju žirije zmagal kratki predstavitveni film mladega slovenskega chefa, Boštjana Volka. Njegov promocijski video poudarja pomen kratkih dobaviteljskih verig, ki temeljijo na tradicionalni pridelavi hrane in ohranjanju lokalnih samooskrbnih veščin. “Še naprej se bom trudil, da bom razvajal vaše brbončice,” pravi Boštjan.
Naš izjemen kuhar Boštjan Volk je tako postal prejemnik nagrade YOUNG CHEF AMBASADOR. Iskreno mu čestitamo!
Chef Boštjan Volk je zmagovalec tekmovanja mladih kuharskih mojstrov iz Evrope 2023, ki je potekalo pod okriljem Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT. Mednarodno žirijo, ki ji je predsedoval z dvema Michelinovima zvezdicama in zeleno Michelinovo zvezdico odlikovani chef Alexandre Gauthier, je prepričal z jedjo “Honey Hug” oz. medeni objem ter postal European Young Chef za leto 2023. Boštjan Volk prihaja iz okolice Velenja in je diplomant VSGT Maribor, ki se ves čas dokazuje z raznolikimi strokovnimi izzivi. Med drugim je aktivni član slovenske kuharske reprezentance ter sodelavec pri kulinarični produkciji oddaje Masterchef Slovenija. Za tekmovanje EYCA se je pripravljal ob mentorstvu slaščičarskega mojstra Karima Merdjadi. Na letšnjem tekmovanju European Young chef award bo sodeloval kot prvi slovenski sodnik.