Boštjan Volk je sinonim za sodobno kulinariko, prepleteno s tradicijo. Mladi chef iz Šaleške doline je leta 2023 osvojil prestižni naziv Evropski mladi chef, s čimer je svojo kulinarično umetnost postavil na svetovni zemljevid. Njegova filozofija temelji na kratkih dobavnih verigah, uporabi lokalnih sestavin in ohranjanju tradicionalnih kuharskih veščin. Njegova kreativnost navdihuje goste, da skozi okus začutijo povezanost z naravo in dediščino podeželja Šaleške doline.
Boštjan je zmagovalec tekmovanja mladih kuharskih mojstrov iz Evrope, ki je potekalo pod okriljem Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT. Mednarodno žirijo, ki ji je predsedoval z dvema Michelinovima zvezdicama in zeleno Michelinovo zvezdico odlikovani chef Alexandre Gauthier, je prepričal z jedjo “Honey Hug” oz. Medeni objem ter postal European Young Chef za leto 2023.
Pod njegovim vodstvom boste lahko izrazili svojo ustvarjalnost in na krožniku oblikovali svojo unikatno sladico, s katero boste razvajali svoje brbončice. Pri ustvarjanju sladice bomo iskali navdih v izročilu Marije Pirmanšek, ki je nekoč bila kuharica v plemiški Vili Bianca. Kot družinska dediščina se je namreč ohranil njen rokopisni zvezek kuharskih receptov in izročilo, da je ob večerih v soju sveč s peresom vanj prepisovala recepte iz kuharskih knjig.
Cena udeležbe na delavnici: 15 EUR na osebo.
Vstopnice so na voljo v Vili Bianca, vsak dan, med 9. in 17. uro. Število mest je omejeno.
Za več informacij smo vam na voljo sodelavci Zavoda za turizem Šaleške doline preko telefona 03/ 896 17 15 ali e-maila turizem@velenje.si. Sledite nam na družabnih omrežjih @visitsaleska ali obiščite spletno stran
www.visitsaleska.si.
Prijazno vabljeni.