Dijake prvih letnikov programov Pomočnik v biotehniki in oskrbi, Gastronomske in hotelske storitve ter Gastronomija in turizem, smer gastronomija smo v torek, 24. septembra 2024, slavnostno sprejeli medse. Nagovorila jih je ravnateljica gospa Helena Zupanc, dijaki višjih letnikov pa so jim pripravili kulinarično pogostitev.
Dogodek so zaznamovali tudi gostje, med njimi nekdanji dijaki, zdaj uspešni gastronomi, ter predstavnika Skmer Acmer, gospa Alma Harasić Bremec in gospod Željko Neven Bremec. Ambasador Slovenije za Skmer Acmer, gospod Dušan Veršec, je poudaril pomen gastronomskih poklicev na trgu dela ter izpostavil povezavo med gastronomijo in turizmom kot pomembnima panogama v Sloveniji.
Dogodek je potekal v ustvarjalnem duhu z željo, da bi dijake navdušili za nadaljnje izobraževanje in poklicno pot v gastronomiji.
VIR: ŠCV