Ali ste vedeli:
- da so vedno večje zanimanje za testenine v družinskem podjetju Šili testenine pridobivali ob vsakoletnih obiskih Italije,
- da se je družina o vsem kar je potrebno vedeti o testeninah in izdelavi le teh, poučevala tudi v mestu Parma v Italiji, znano po začetku pravih italijanskih
- testenin,
- da je ime Šili izpeljanka iz družinskega priimka Šilc,
- da za izdelavo testenin uporabljajo visoko kvalitetne naravne sestavine iz kontrolirane pridelave,
- da testenine sušijo naravno do kar 48 ur, kar jim doda tudi očarljiv vonj in okus domačnosti,
- da vse produkte izdelujejo ročno, zato lahko tako kvalitetne testenine ohranijo le z butično izdelavo in prodajo,
- da so Šili testenine pridobile tudi certifikat ArtCraft Slovenija, ki tako kupcem zagotavlja, da gre resnično za naravni in domač proizvod,
- da bo letos v mesecu juliju potekal festival Šilifest.
Spekter ponudbe:
- široki rezanci – ajdovi ali celo obogateni tudi z baziliko, česnom, čilijem, papriko, špinačo ali kurkumo,
- fusilli (svedrčki) – lahko so obogateni s špinačo ali paradižnikom,
- tagliatelle – pirini, obogateni s čilijem, špinačo ali pa celo čokoladni,
- jušna zakuha – v obliki rezancev ali jušne abecede.
Šili testenine lahko kupite tudi v Vili Bianca.